Sportul și românii

DEX: sport = fotbal

Suntem o țară cu mulți, mulți microbiști. Știrile sportive de la tv se transformă într-un fel de paradă a fotbalului. La fel și în presa scrisă. Ai crede ca atât de mult interes e motivat de niște rezultate pe măsură.

Riiight! Vezi să nu. Să îmi zică mie un puștan de liceu ce campionat mondial cu echipa națională pe teren a văzut. Să vă aud! ……. Exact, ai noștri n-au mai jucat de când eram eu mică în vreun CM.

Și totuși, fanii și fanaticii se bat până la sânge  pentru a-și susține „favorita”. Favorita aia care n-are nicio șansă de afirmare pe plan internațional, aia care nu prea reușește să dovedească de ce poartă numele de echipă de „profesioniști”.

Eu nu pot înțelege de ce se toarnă atâția bani în fotbal când rezultatele sunt așa de penibile.

Mai știe cineva câte ceva de orice alt sport? Îi mai pasă cuiva că există cluburi sportive cu sportivi tinerei cu super-potențial, dar cărora le-ar fi foarte utili măcar 10% din banii ce se irosesc pe fotbaliști pentru a se dezvolta și pregăti pe măsura potențialului și talentului lor?

Îl avem pe Bute, care azi-noapte și-a apărat a nu-știu-câta-oară centura. E un sportiv fenomenal, care, locuiește, se pregătește și joacă peste ocean. Cum, n-ai văzut meciul? Vrei să spui că tu nu te trezești cu noaptea-n cap pentru a vedea un meci jucat la capăt de geografie, că la noi nu are unde juca (și implicit produce vânzări) ?

Pe bune acum, nu pot înceta să mă mir: de ce fotbalul e atât de prezent în presă și în viața de zi cu zi, când n-ai un motiv real să te bucuri?!

 

Reclame

Despre Andreea

Vorbareata si creativa, imi dau cu parerea, arat cu degetul si ma auto-ironizez.
Acest articol a fost publicat în Doar ganduri, Prostie 100% și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Sportul și românii

  1. claudiab86 zice:

    Eu una as vrea sa vad mai multa sustinere in tenis. Avem jucatori valorosi, sunt sigura de asta, insa tenisul e un sport scump, iar fara sprijin financiar multi cred ca renunta cu toate ca ar avea potential sa ajunga intre primii jucatori din lume.
    Go tennis! 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s