Tu fără ce nu poţi trăi?

Ieri, în lungul meu drum cu busul, am ajuns inevitabil să discut cu o doamnă. Mi-a spus, la un moment dat, că grupul de case pe lângă care treceam nu erau „legate la curent”. Chiar ca m-a pus pe gânduri: păi cum adică să trăiesc fără:

– bec!!! (e suficient că sunt eu împiedicată ziua-n amiaza mare, fără bec aş fi condamnată la chiunuri continue)

– frigider

– maşină de sălat rufe (toate ca toate, dar iarna e lungă şi puloverele-s groase)

– telefon (că doar şi cel mobil trebuie încărcat la o priză. Eu sigur n-am mobil cu panou solar)

– calculator / laptop (ăsta nu e post despre dependenţa mea de laptop)

– internet

– tv

-imprimantă

Şi totuşi…..

Acum 60 ani, România noastră era cea a culcatului la lăsarea-ntunericului, horelor cu lăutari, a cititului la lumânare şi a spălatului rufelor la râu. Iarnă, vară, strabunicile mele mergeau cu coşul de nuiele, săpunul făcut în casă şi maiul până la te miri ce apă curgătoare şi frecau jegul cel mândru până le dureau şalele…

Eu nu-mi explic un lucru: pe de o parte, putem face mai multe lucruri, chiar dacă se lasă întunericul, multe din treburile casnice ne sunt uşurate, totul poate fi rezolvat printr-o conexiune şi apăsarea butoanelor potrivite. Pe de altă parte, de ce ni se pare că „anii trec precum zilele”?

Eu ştiu sigur că nu pot trăi fără electricitate. Orice fac, e cumva condiţionat de prezenţa ei.

Iar când vine o zi din aceea teribilă şi „se ia curentu’  „, eu chiar nu ştiu ce să fac. Adică….. mă bâlbâi pentru că n-am nici cea mai vagă idee ce aş putea „meşteri”. Şi pentru că Murphy o fo om deştept şi atoateştiutor, cred că tare bine o fi râs în seara aia când am ajuns frântă acasă, cu gândul să mă pun la un film. Sergiu era pe undeva ieşit. S-a luat curentul! M-am uitat eu puţin la un film, dar mi s-a descărcat bateria. uff… o sun pe mami, să mă ţină de vorbă până găsesc eu o lumînare şi mă îmbrac. N-aveam nici cea mai mică intenţie să stau singură, în întuneric. M-am chinuit puţin, dar m-am îmbrăcat cu tot cu mami la tel. Când am terminat…… a pornit frigiderul! Păi n-am fost de tot râsul?!

Murphz nu mai râde. E de-ajuns.

Nu pot fără electricitate şi cu asta basta.

 

Reclame

Despre Andreea

Vorbareata si creativa, imi dau cu parerea, arat cu degetul si ma auto-ironizez.
Acest articol a fost publicat în Doar ganduri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Tu fără ce nu poţi trăi?

  1. Mona zice:

    i like 🙂 si iti dau dreptate. In 4 ani si ceva aici nu am avut parte de situatii fara electricitate, multumesc lui Dumnezeu!
    Sa stii ca inca ma mir asa cand vad programe de televiziune si filme din 1950/60/70! Crescuta intr-un mic oras cu televizor cu lampa pana in ’95 parca nu imi imaginez ca lumea mai dezvoltata s-a bucurat de televizor color inca din anii 60-70! Am vazut emisiun in care se fuma in direct si vorbeau de sex si dreptul femeii in anii 70! Health and safety e un alt subiect mult mediatizat inca din perioada cu tv alb negru datorita doamnei Margaret Thatcher (Nu te urca pe stalpi de inalta tensiune daca ti s-a incurcat zmeul, it’s DANGEROUS! nu pune fire in priza ca te electrocutezi, chiar si nu pune mocheta pe parchet ca o sa iti rupi oasele alunecand). Crede-ma erau reclame asa cum sunt in ro cu ‘pentru o viata sanatoasa, consumati zilnic cel putin 2l de lichide’!
    Interesant ha?

    pup xxx

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s