Drepturi părintești

Trăim într-o țară în care birocrația e la ea acasă. Știi asta. E o țară de unde nu prea pot fi adoptați copiii  amărâți de către străini, întrucât legea e așa fucked up încât descurajează orice părinte ce nu a fost binecuvântat cu bucuria de a avea un prichindel care să-i spargă vesela cea mai de preț ori care să-i „înmiresmeze” locuința cu diverse arome, să le zicem.

Cu toate asta, azi la știri am fost stupefiată să aud că niște părinți „riscă să fie decăzuți din drepturile părintești”. Cuvântul de referință în propoziția anterioară ar fi „riscă”. E vorba despre niște părinți ce și-au lăsat copilul să moară de foame și l-au mai și ars cu nu-știu-ce-fier-încins până cel mic s-a oprit din plâns. Aceiași care mai au încă vreo 4 odresle îngrijite de asistenți maternali.

Cu alte cuvinte, și primii 4 copiii le-au fost luați de responsabili ce erau , dar pentru că legile și hârțogăraia sunt atât de încurcate, respectivii copii n-au nicio șansă să ajungă la o familie ce i-ar iubi și crește frumos, căci niște idioți încă le sunt considerați dpdv legal „părinți”. Știu sigur că pentru a fi părinte nu e neapărat să dai mai departe niște ADN.

Deja m-am săturat să aud de cazuri similare. Dacă s-a dovedit că respectivele persoane nu pot să aibă în grijă niște micuți, de ce li se refuză copiilor acelora șansa de a-și găsi un cămin adevărat, de a întâlni niște persoane care vor putea să îi ajute să își croiască un viitor?

Nici măcar  nu mi se pare corectă formularea „drepturi părintești”. Părintele are în primul rând niște responsabilități în raport cu copchilu’, nu niște drepturi.

Reclame

Despre Andreea

Vorbareata si creativa, imi dau cu parerea, arat cu degetul si ma auto-ironizez.
Acest articol a fost publicat în Doar ganduri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s